En Innovativ Väg Till Bättre Hälsa För Barn Med ARFID: Upptäck Sip2play

12 June 2024

Att hantera Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID) hos barn kan vara en stor utmaning för många föräldrar. Barn med ARFID har ofta svårt att få i sig tillräckligt med vätska och näringsämnen, vilket kan påverka deras hälsa negativt. Men nu finns det en rolig och effektiv lösning som kan hjälpa – Sip2play, en innovativ spelmugg designad för att öka intaget av vätska och näringsdrycker på ett underhållande sätt.

Sip2play är inte bara en vanlig mugg; den är en del av en spelupplevelse där barnen kan styra spelkaraktärer genom att suga på muggens sugrör. Denna unika funktion gör drickandet till en interaktiv och engagerande aktivitet, vilket är särskilt fördelaktigt för barn med ARFID som kan ha svårt att motiveras att dricka regelbundet.

Muggen är utvecklad för att tillgodose behoven hos en bred målgrupp, inklusive barn och vuxna med olika medicinska tillstånd som autism, anorexia nervosa, leukemi, stroke, och cancer. Det gör Sip2play till ett mångsidigt verktyg som även kan användas i sjukvården, till exempel efter operationer för att säkerställa att patienter får i sig nödvändiga vätskor och energi.

En av de mest imponerande funktionerna med Sip2play är dess förmåga att mäta hur mycket vätska som dricks och anpassa spelet i realtid. Det ger barnen ett tydligt mål – att “klara banan” – vilket inträffar när de har druckit den mängd vätska som vårdnadshavaren har förinställt. Denna funktion ger en extra motivation för barnet att nå sitt dagliga vätskeintag på ett roligt sätt.